Föreningen för Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Högskolan i Gävle
fredag, november 9, 2018

Äntligen kan vi presentera årets föreläsare: Jesper Ek!

Varmt välkommen till en föreläsning om innovativt ledarskap! Jesper Ek är en ledarskapsinspiratör och futurist i Sverige och Europa kring ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån sina egna erfarenheter av att vända engagemang och försäljning från minus till plus, samt om vikten att se människorna före resultatet.

Ingenting börjar med resultat – allting börjar med människor!

Näringslivet står inför stora framtida utmaningar som tuffare konkurrens och snabbare innovationstakt, men också att de som ska befolka och leda företagen framöver vill vara en del i en verksamhet som känns meningsfull på ett personligt plan. De företag som inte vet varför de finns och för vem kommer få dåligt med svar på sina platsannonser och betydligt sämre output.

Resultatet kommer sist -> Det är därför det kallas resultat.
Som ny chef på Roche Diabetes Care i Sverige mötte Jesper Ek ett team som tappat arbetsgnistan och en försäljning i fritt fall. Men det var inget fel på vare sig produkterna eller strategierna. Problemet låg någon annanstans…

Jesper såg samma mönster här som han sett överallt. När han frågade chefer vad som var viktigt för dem och organisationen svarade de: ”Resultatet. Individerna. Syftet. Kulturen.” Men i praktiken var det bara en sak som de egentligen brydde sig som – resultatet.
Men förändring börjar aldrig med resultatet – Förändring börjar alltid med människor.

På grund av detta bad Jesper om att få lägga alla kalkyler åt sidan i 6 månader och ägna sig helt åt människorna. Tillsammans återupptäckte teamet sitt varför – som omsorgsfullt stuvats undan bland marginalkalkyler och produktfördelar.
Resultatet? -> Det kom. Med råge.

Kom till föreläsningen den 23 november klockan 09.00-10.15 för att få ta del av Jesper Eks erfarenhet och tips inom ämnet. Med 20 års erfarenhet så har Jesper en imponerande referenslista där han har arbetat med många stora företag i dels förändringsarbete men även i föreläsningssammanhang. Några av de organisationer han har arbetat med är Pharmacia, Biovitrum, Roche, Lloyds of London, FRA, London Business School, Roche, Tetrapak och Postnord.

Föreläsningen är praktiskt inriktad och kretsar framförallt om ledarskapets allra viktigaste uppgift – att tillsammans med medarbetarna skapa ett meningsfullt varför. Den är även skräddarsydd med konkreta exempel från Jespers långa ledarerfarenhet. Hans erfarenhet och engagemang inom ämnet tillsammans med hans medryckande retorik gör denna föreläsning till något du inte vill missa!

Hoppas vi ses där! Anmälan sker via följande länk: https://goo.gl/forms/n328l68aiMAj1Mkp1