Föreningen för Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Högskolan i Gävle
måndag, december 10, 2018

Nu är det dags att söka till PA Gefle styrelse 2019!

Är du intresserad av någon av posterna? Skicka in din ansökan till valberedning@pagefle.com och motivera varför du skulle passa. Du får gärna söka flera stycken poster, markera dom i såfall vilken ordning du helst vill ha posterna.

Här kommer information om var och en av styrelseposterna:

Ordförande

Övergripande uppgifter som Ordförande:

 • Har det övergripande ansvaret för föreningen.
 • Stöttar om det behövs och ser till att det som ska göras blir gjort.
 • Hålla styrelsemöten
 • Står tillsammans med Ekonomiansvarig som firmatecknare för föreningen.

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Ansvarstagande
 • Övergripande blick över verksamheten
 • Initiativrik – våga testa nya saker
 • Vågar säga till

Ordförande Alexandra säger såhär om posten:

I min post har man fria händer att sätta sin egna prägel på sitt arbete under året. Jag är ansvarig för vår verksamhet vilket innebär att jag har stor koll på alla poster och ser till att arbetet genomförs som planerat. Jag är även där som en stöttning för posterna om det eventuellt skulle behövas hjälp. Det är som sagt en väldigt fri post där du själv kan välja hur du ska jobba med en arbetsgrupp under året för att verksamhetsåret ska bli så bra som möjligt. Jag har valt att fokusera på att dynamiken i gruppen och försökt få alla att komma varandra närmre. Detta har gjorts genom teambuilding, gemensamma förväntningar på varandra, samtal med dubbelposter för att kartlägga vilka förväntningar som finns.

Jag sökte posten på grund av att jag ville utveckla mina erfarenheter inom ledarskap. Jag kände att jag ville fortsätta inom styrelsen efter mitt första år och utvecklas ännu mer. Jag tycker även att ledarskap fattas i vår utbildning och tänkte att detta kunde komplettera detta. Mitt första år med styrelsen var otroligt givande och jag var inte helt redo att lämna det ideella arbetet bakom mig.

Det bästa med styrelsen är gemenskapen. Det är väldigt kul att sitta med och bli bra vän med alla i styrelsen. Det är även kul att ha en inblick i arbetet som görs som inte alltid syns utåt. Tveka inte att söka om du är sugen!

Vice ordförande

Övergripande uppgifter som Vice Ordförande:

 • Är sekreterare vid alla styrelsemöten, ser till att dagordningen kommer ut och att alla punkter som ska tas upp finns med.
 • Sköter medlemsregistreringen och är insatt i våra medlemmars medlemskap i föreningen.
 • Sköter tillsättningen av våra utskott samt valberedning.

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Administrativ erfarenhet
 • Ordningsam
 • Duktig på att se detaljer och arbete i stort

Vice ordförande Sofia säger detta om posten:

Mina främsta uppgifter som vice ordförande är att registrera medlemmar, uppdatera medlemsregistret, boka lokaler, att föra protokoll vid varje styrelsemöte och att lägga ut dagordning innan styrelsemötena. Min post ska även finnas som stöd för både ordförande och övriga poster. Det kan exempelvis vara ifall ordförande ej kan vara med på något möte eller att någon post har lite mycket att göra för stunden och behöver hjälp med något.

Jag sökte posten då jag ville sitta med i styrelsen och tyckte att posten som vice ordförande lät rolig då du får en inblick i alla poster. Det finns mycket jag har lärt mig, exempelvis hur styrelsearbete fungerar, mer om vår förening PA-gefle och hur vi får hantera personuppgifter. Det är också en av det bästa sakerna med att sitta med i styrelsen, alla nya erfarenheter och saker en lär sig. Det har också varit kul att lära känna människorna i styrelsen bättre!

I år har jag främst arbetat med att uppdatera hela medlemsregistret då vi haft ett register vi inte fått ha kvar på grund av GDPR. En förbättringsmöjlighet här är att på något sätt göra det smidigare inför event när en kollar igenom vilka som är medlem och inte och alltså får delta på våra event. När det gäller styrelsen i stort är mitt tips att det är viktigt att jobba med kommunikationen mellan alla poster från dag ett för att alla ska veta ungefär vad posterna jobbar med och för att posterna också ska känna att det kan be om hjälp.

Söka till styrelsen ska du främst för att det är superkul! Men det är också väldigt bra erfarenheter inför framtiden och en bra merit på CV:t att visa framtida arbetsgivare. Vill du söka posten som vice ordförande är det bra om du är noggrann samt att du tycker det är kul att hjälpa till med lite av varje som dyker upp. Snabb på att skriva blir du automatiskt efter några möten, vilket även är en fördel vid föreläsningar!

Ekonomiansvarig

Övergripande uppgifter som Ekonomiansvarig:

 • Gör budget för året
 • Har hand om löpande bokföring och fakturering
 • Ansöker om verksamhetsbidrag hos P-riks.
 • Gör årsbokslut

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Ha ett intresse för företagsekonomi
 • Noggrannhet
 • Planering

Ekonomiansvarig Arvid säger detta om posten:

Jag är ekonomiansvarig för föreningen och ansvarar för den löpande bokföringen, bokslut, fakturor, budget och ansökan för diverse bidrag. Jag är även tillsammans med ordförande firmatecknare för föreningen. Jag sökte posten eftersom jag tycker det är roligt att arbeta med ekonomirelaterade frågor och därav passade denna posten mig alldeles utmärkt. Under året har jag praktiskt förankrat de kunskaper jag lärde mig under företagsekonomi-kursen. Detta har lett till en rad erfarenheter som gynnat min personliga utveckling. För att det är så grymt roligt såklart! Att kunna vara med och påverka så att du själv och dina klasskompisar ska ha dom bästa 3 åren. Utöver det så utvecklas du själv till en individ som tar ansvar för sig själv, andra och vårt program. Det bästa med styrelsen/ekonomiansvarig är självständigheten, ansvaret och såklart engagemanget. Utöver den egna personlighetsutveckling så gynnar det även din yrkesverksamma karriär. De arbetsgivare jag haft intervjuer med hade en väldigt positiv syn på ideellt arbete och ansåg det vara både ambitiöst samt en indikator på att man kunde ha många bollar i luften samtidigt.

Näringslivsansvarig

Övergripande uppgifter som Näringslivsansvarig:

 • Anordna HR-dagen, vår arbetsmarknadsdag.
 • Se över avtal och boka in föreläsningar med våra samarbetspartners.
 • Hålla kontakt med företag

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Eventplanering
 • Våga ta kontakt med folk
 • Våga ta för sig
 • Argumenterande förmåga

Näringslivsansvarig Rebecka säger detta om posten:

I min post ansvarar man för kontakten med våra samarbetspartners och våra sponsorer. Alltså de företag som bidrar med kapital till våran verksamhet i PA Gefle. Det första man gör som näringslivsansvarig är att upprätthålla nya avtal med samarbetspartnerna samt eventuellt kontakta nya eventuella samarbetspartner. I och med detta så får man därmed även ett stort ansvar för föreningens avtal med dessa, i hur överenskommelserna och stadgarna ska ser ut samt följa riktlinjerna som avtalet kräver.

Det största arbetet man gör inom denna post är planeringen av HR-dagen. HR-dagen är vår arbetsmarknadsdag och denna är oerhört viktig för vår förening. Dels för att ge medlemmarna en chans att skapa kontakter, men även för att vår förening ska framgå i god dager inför olika företag. Detta eftersom det kan leda till dels fler samarbetspartners, som gör att vi kan göra mer saker för föreningen, men även för att kunna utveckla dagen och framställa vår HR-dag som attraktiv för arbetsmarknaden. I och med HR-dagen har man även ansvar för ett utskott i att engagera dem, öppna deras ögon för det roliga med ideellt arbete och framförallt ge dem en inblick i hur denna roll faktiskt fungerar. Detta innebär att man även har ett ansvar för en projektgrupp och därmed ett samordningsansvar för att få ihop allas arbete till en fantastisk HR-dag!

Jag sökte till styrelsen då jag ville vara med och påverka samt förbättra studenttiden för samtliga medlemmar. Idag är jag oerhört glad över att jag tackade ja och känner att rollen som näringslivsansvarig har varit riktigt rolig och att den har varit givande inför framtida arbete.

Jag har lärt mig massor av min tid som näringslivsansvarig. Allt ifrån att arbeta mer strukturerat, hur nya avtal tas fram, hur man nätverkar och skapar värdefulla kontakter, hur man planerar projekt, till hur man ska tänka för att en mässa ska bli så bra som möjligt. Jag har även lärt mig mycket utav de personer jag har kommit i kontakt med under resans gång och fått en insikt i det roliga med ideellt arbete och hur mycket man faktiskt kan åstadkomma bara man har viljan till det.

Jag tycker att man ska söka till denna post om man är strukturerad och vill ta sig ann ett otroligt roligt projekt, där man får chansen att lära sig mycket om nätverkning, mässor, avtal och arbetsmarknaden överlag. Näringsliv är en post som är seriös och mycket av det jag lärt mig under detta år vet jag att jag kommer att ha stor nytta av i framtiden.

Angående överlämningen till denna roll så skulle jag vilja ha ett mer överlappande arbete i början av de nya tillträddas period. Detta eftersom det är väldigt mycket att ta in, och att få in allt detta på en dag, det blir för mycket och mycket försvinner bort. Avtalsarbetet är ett tungt arbete att börja med och jag skulle vilja se ett samarbete med de gamla och nya näringslivsansvariga. Där man som före detta näringslivsansvarig hjälper de nya att komma igång på ett annat sätt.

Jag tycker det bästa med posten/styrelsen är att man får vara med och påverka. Istället för att sitta med massa åsikter om studietiden så kan jag faktiskt göra något åt det och driva ett förändringsarbete. Sen är det såklart även otroligt kul att känna uppskattningen från övriga i programmet när man gör något som förbättrar studietiden för oss alla.

Vice näringslivsansvarig

Övergripande uppgifter som Vice Näringslivsansvarig:

 • Anordna HR-dagen, vår arbetsmarknadsdag.
 • Se över avtal och boka in föreläsningar med våra samarbetspartners.
 • Hålla kontakt med företag

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Eventplanering
 • Våga ta kontakt med folk
 • Våga ta för sig

Vice näringslivsansvarig Linn säger detta om sin post:

Som vice näringslivsansvarig har jag jobbat väldigt nära Rebecka, som är näringslivsansvarig. Vi har inte gjort någon skillnad på våra poster, utan valt att dela allt jobb lika mellan oss och genomföra allt tillsammans.

(Se näringslivsansvarigs beskrivning)

Jag valde att tacka ja till posten för att jag tyckte att det lät spännande att få ha så nära kontakt med näringslivet och att få jobba med föreningens samarbetspartners. Jag såg det också som en bra chans att få påverka studentlivet samt att prova på att sitta i en styrelse och hur det är att jobba ideellt i en förening. Jag är jätteglad idag för att jag tog den chansen och tycker att vice näringslivsposten har känts rätt för mig.

Jag har lärt mig otroligt mycket under året i styrelsen! Bland annat vikten av planering och att vara strukturerad, men framförallt hur roligt och givande det kan vara att ha kontakt med och möta nya människor i branschen. Jag har också lärt mig att planera för event och att det ligger väldigt mycket jobb bakom allt som görs.

Jag tycker att man ska söka till styrelsen och näringslivsposten för att man utvecklas otroligt mycket som person och har superroligt på vägen! Man får chans att träffa väldigt mycket olika människor och får chansen att förbättra och utveckla vår förening och framförallt HR-dagen! Man får prova på allt från kontraktsskrivning och boka in gästföreläsningar med sponsorer till att planera och genomföra HR-dagen.

I framtiden tycker jag att man ska överväga att ha en projektgrupp inför HR-dagen, men även att överlämningen ska ske mer succesivt då det blir ganska mycket att till sig vid ett tillfälle. Det var också svårt att försöka formulera nya kontrakt med sponsorer när man precis blivit tillsatt på posten, därför tänker jag att vi som suttit innan kan hjälpa till mer i den processen och ”bana vägen” för de nya. Det allra bästa med posten och styrelsen är att det faktiskt är väldigt roligt, på alla sätt!

Utbildningsansvarig

Övergripande uppgifter som Utbildningsansvarig:

 • Sitter med i olika möten angående utbildningsfrågor, exempelvis utbildningsrådet, utvärderingsmöten och utbildningskommittén.
 • Anordnar utbildningar i personlighetstest och fixar allt praktiskt inför det.

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Stort ansvar
 • Intresse för att förändra och utveckla programmet
 • Kunna ta kontakt
 • Bra på att lyssna

Utbildningsansvarig Dennis säger detta om sin post:

På min post planerar man in utbildningar i personlighetstester som genomförs 1 gång per termin. Man deltar även på olika möten där man diskuterar och utvärderar vår utbildning samt framför andra studenters åsikter som annars inte skulle ha kommit fram.

Jag sökte posten för att jag såg en möjlighet att kunna vara med och förbättra vår utbildning så att den blir ännu mer attraktiv samt för att få en bättre insyn hur högskolan fungerar. Jag har lärt mig mer djupgående hur en ideell förening fungerar, hur man planerar och strukturerar upp event samt hur man framför kritik på rätt sätt. Vilket är även en viktig kunskap att ha med sig när man sedan kommer ut i arbetslivet.

Man ska söka till posten eller styrelsen om man brinner för att förbättra studentlivet och om man känner att man sitter på många idéer som man skulle vilja förvekliga. Det finns flera saker som är bra med posten och styrelsen men det som sticker ut är att man har möjlighet till att förändra saker till det bättre samt att man expanderar sitt sociala nätverk genom att man lär känna personer från flera olika klasser och andra program.

Eventansvarig

Övergripande uppgifter som Eventansvarig:

 • Planerar och genomför tillsammans med Vice Eventansvarig alla event under året.
 • Det stösta eventet som planeras är Insparken.
 • Flera sittningar genomförs också under året, ibland också tillsammans med andra föreningar.
 • Har det yttersta ansvaret gentemot samarbetspartners och leder och fördelar arbetet.

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Kreativitet
 • Engagemang
 • Delaktig i föreningslivet
 • Planering och struktur
 • Handlingskraftig
 • Positiv

Eventansvarig Moa säger detta om sin post:

Min post innebär att jag tillsammans med vice eventansvarig planerar evenemang som sittningar och Insparken. Jag sökte till styrelsen eftersom jag var med i eventutskottet 2017 och planerade tacksittningen vilket jag tyckte var väldigt roligt; att planera och styra en hel sittning. Det är också en bra möjlighet till att påverka studentlivet och vara delaktig i en styrelse.

Jag har lärt mig väldigt mycket under mitt verksamhetsår, bl.a. om mig själv. Numera har jag inga problem att prata inför publik utan tycker tvärtom att det är väldigt roligt!  Dessutom lär man sig att arbeta med problemlösning, då allt kan förändras väldigt snabbt så krävs det att man kan fatta snabba beslut. Framförallt lär man sig att samarbete med alla olika sorters människor. Du samarbetar inte bara mycket med vice eventansvarig utan med hela styrelsen, andra föreningar och företag.  

Du borde söka till denna post om du tycker om planering och att genomföra projekt. Det är väldigt roligt att se hur man själv kan påverka studentlivet och se vad man kan åstadkomma. Genom mitt styrelseår har jag också lärt känna många nya människor och fått chansen att knyta nya kontakter.

Vi i event hade som mål att göra detta år till det vårt eget vilket vi verkligen känner att vi gjort. Att våga genomföra sina idéer och pröva nya saker tror jag är viktigt att ständigt jobba med i denna post. Som tidigare år ville vi också förbättra samarbetet mellan alla föreningarna vilket vi gjort men det är något som alltid kan arbetas med.

Det bästa med styrelsen och posten är helt klart att genomföra alla event! Ibland är det tufft men det är helt klart värt det i slutändan. Insparken var också ett fantastiskt roligt projekt att arbete med. Tveka inte att söka!

Vice eventansvarig

Överipande uppgifter som Vice Eventansvarig:

 • Planerar och genomför tillsammans med Eventansvarig alla event som sker under året
 • Det största eventet som planeras är Insparken
 • Flera sittningar genomförs också under året, ibland också tillsammans med andra föreningar.

 

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Kreativitet
 • Engagemang
 • Delaktig i föreningslivet
 • Planering och struktur
 • Handlingskraftig
 • Positiv

Vice eventansvarig Emma säger detta om sin post:

På min post så samarbetar man väldigt nära Eventansvarige och tillsammans så planerar, genomför och ansvarar man för alla event under året för PA Gefles medlemmar. Det kan vara exempelvis sittningar, oveinvigningar och Insparken.

Jag sökte denna post för att jag hade tidigare varit med i Eventutskottet och fick en väldigt positiv upplevelse. Jag tyckte att det var otroligt roligt att få vara med i utskottet och få prova på att planera och genomföra sittningar vilket gav en bra inblick och det gjorde mig nyfiken på det ideella arbetet inom föreningen. Jag fick mersmak för eventplanering och jag såg det som en stor chans till att få nya kunskaper och erfarenheter samt möjlighet till att kunna vara med och påverka studentlivet, skapa nya kontakter samt utmana mig själv och testa på något helt nytt som styrelsearbete.

Jag har lärt mig otroligt mycket, både om mig själv som person men även om samarbete, planering, strukturering, kommunikation, stresshantering och om ideellt arbete samt hur det fungerar att vara med i en styrelse.

Man ska söka till min post för att det är en jätterolig post där man har ett nära samarbete med Eventansvarige, man får skapa nya kontakter och nätverka samt att man får en möjlighet att vara med och påverka under sin studietid.

Det bästa med posten är att man får vara med och påverka studentlivet, vilka event och sittningar som ska genomföras. Man får verkligen vara kreativ samt att man träffar otroligt mycket människor, inte bara från sin egen förening utan även från andra föreningar samt kåren. Det bästa med att sitta i styrelsen är att man bygger upp en gemenskap och att man arbetar tillsammans även fast man har åtskilda poster.

Kommunikationsansvarig

Övergripande uppgifter som Kommunikationsansvarig:

 • Har hand om Palle PA Geflesson på Facebook, föreningens Instagram och Snapchat
 • Fotar på events
 • Gör veckoscheman
 • Samarbetar mycket med Marknadsföring

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Kreativ
 • Gillar att fota och möjligtvis redigera bilder/videos
 • Engagerad i föreningslivet
 • Kommunicera ut till samtliga medlemmar, kunna formulera sig i skrift.

Kommunikationsansvarig Sonja säger detta om sin post:

På min post som kommunikationsansvarig har man ansvar över det som kommer ut på sociala medier. Jag har bland annat hand om Palle PA, vår instagram Pageflestudentförening samt vår snapchat. Jag har en nära kontakt med de andra i styrelsen, då jag ofta gör olika events till dem, eller har kontakt med andra studenter i föreningen. Utöver det lägger jag ut inlägg på instagram och tar bilder på events. Jag sökte till styrelsen för att jag såg en möjlighet för mig själv att utvecklas samtidigt som jag ville engagera mig i studentföreningen. Det såg roligt ut och jag tänkte att jag kunde bidra med någonting som kunde göra föreningen bättre. Jag har lärt mig hur en ideel förening fungerar, hur möten går till. Man förstår att de finns mycket runt omkring som man inte tänker på.

Det roligaste med styrelsen har varit just att engagera sig, att träffa många olika människor och faktiskt se att man bidrar så det blir bättre för studenterna. Det är såklart också roligt att träffa de andra styrelsemedlemmarna då vi umgås och lär känna varandra som vi annars inte gjort. Detta är ett individuellt jobb som man kan lägga hur mycket/lite tid man vill.

Marknadsföringsansvarig

Övergripande uppgifter som Marknadsföringsansvarig:

 • Delar mer formell information till medlemmarna. Kan vara i form av utbildningar som anordnas, jobberbjudanden från företag och liknande.
 • Har mycket mailkontakt och får de flesta uppgifterna om vad som ska delas till medlemmarna genom mail med olika företag och organisationer.
 • Är mer kopplad till näringslivssidan jämfört med kommunikation som är mer kopplad till eventsidan.
 • Uppdaterar hemsidan med allt som händer inom föreningen.
 • Har hand om inköp av Ovar, mäken mm.
 • Samarbetar mycket med Kommunikation

Viktiga egenskaper/kunskaper för posten:

 • Kreativ
 • Kunna kommunicera och ha kontakt med andra
 • Kunna planera

Marknadsföringsansvarig Olivia säger detta om sin post:

Som marknandsföringsansvarig har jag mestadels hand om mailen och håller genom den kontakt med olika organisationer och företag som på något sätt vill marknadsföra sig på våra sociala medier. Det är då jag som sållar ut vad som är intressant eller inte för vår förening. Jag har även hand om Facebooksidan PA Gefle studentförening där jag publicerar inlägg som är passande för våra medlemmar som exempelvis jobberbjudanden, utbildningar och inbjudningar till olika föreläsningar med fackförbund mm, det vill säga mer formell information. På min post samarbetar jag mycket med kommunikationsansvarig hela året, och sedan med näringslivsansvariga när det gäller HR-dagen.

En till uppgift jag har är att ha hand om hemsidan där jag försöker uppdatera med allt möjligt som händer. Den är främst för utomstående som exempelvis företag eller nya/kommande studenter som är intresserade av vår förening. Det kan vara kul för dem att se att det faktiskt händer saker inom föreningen och på skolan så där läggs alltså det mesta ut, inte bara formella saker utan även det som är mer informellt. Utöver detta så är det också min uppgift att skicka ut infobrev till våra samarbetspartners en gång varje månad med lite information om vad som har hänt och vad som händer inom föreningen, med utbildningar, föreläsningar och andra event som vi planerar och genomför. Medlemskort och förmåner har också varit något jag jobbar mycket med. Jag ansvarar även för att beställa och hålla koll på olika markandsföringsprylar som Ovar, märken och tygpåsar samt hoodies och t-shirts till insparken.

Jag sökte posten som marknadsföringsansvarig främst för att det är en post med varierande uppgifter och eftersom jag alltid har tyckt att det är kul att skriva texter, fixa mycket med bilder och knyta nya kontakter. Det är en kreativ post där man har mycket fritt utrymme till att göra det man själv vill och trivs med!

Det jag har lärt mig under året är att jag blivit mycket bättre på att hålla olika scheman och tider, med tanke på publiceringar och infomail till exempel, samt hålla reda på allt som händer på skolan, i andra föreningar och på arbetsmarknaden. Eftersom jag har ständig kontakt med andra främst via mail så har jag blivit mycket bättre på att kommunicera skriftligt.

Jag kan tänka mig att alla säger att de rekommenderar att söka till deras poster, och jag skulle definitivt säga detsamma om min! Det har på riktigt varit superroligt och framförallt väldigt utvecklande att vara marknadsföringsansvarig i PA Gefle. Det är kul att känna att man kan bidra med mycket till föreningen!  

Det bästa är helt klart att man är med i styrelsen! Vi har blivit som en liten extrafamilj och trivs väldigt bra med varandra så man får så otroligt mycket av att vara med i styrelsen. Det känns som en väldigt bra erfarenhet att veta hur styrelsearbeten fungerar. Om jag ser till uppgifterna så är det bästa definitivt att jag har fått ha så mycket kontakt med nya människor och företag.

 

Är du intresserad av någon av posterna? Skicka in din ansökan till valberedning@pagefle.com och motivera varför du skulle passa. Du får gärna söka flera stycken poster, markera dom i såfall vilken ordning du helst vill ha posterna.