Föreningen för Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Högskolan i Gävle
fredag, februari 2, 2018

VAD ÄR FULLMÄKTIGE?
Fullmäktige (FUM) är en del av Gefle Studentkår – det är dess högst beslutande organ. FUM består av olika listor och alla studenter i varje lista har rösträtt. Man kan likna FUM vid regeringen och en lista med ett parti i denna regering. Tillsammans tar de beslut om t.ex. budget och verksamhetsplan för Gefle Studentkår och får ta del av information om allt som kårstyrelsen arbetar med.

VAD ÄR EN LISTA?
En lista är en grupp med studenter som tillsammans vill arbeta för att förbättra Gefle Studentkår som organisation. Listorna består av ett listombud samt minst fyra andra studenter (sammanlagt fem personer). Alla studenter i en lista måste vara medlemmar i Gefle Studentkår.

VAD GÖR MAN I FULLMÄKTIGE?
Alla listor (FUM) träffas omkring 2-3 gånger per termin för att ta beslut i diverse frågor. Det är FUM som väljer in den arvoderade personalen på Gefle Studentkår (ordförande, vice ordförande & evenemangsansvarig) och godkänner kommande budget och verksamhetsplan m.m.

SÅ VAD GÖR JAG NU?
Låter detta intressant? Prata ihop dig med några av dina studentvänner och skapa en lista! Listorna finns att fylla i nere hos oss i kårexpeditionen (baksidan av hus 91) och ska, som tidigare nämnt, bestå av fem personer varav en är listombud. Alla studenter på en lista måste också vara medlemmar i Gefle Studentkår. Senaste datum för att fylla i en lista är den 5/2 kl. 13:00 – inte en minut senare.

VAD HÄNDER SEN?
Alla godkända listor kommer att ställa upp i kårvalet som äger rum den 19-21 mars. Under dessa dagar kommer alla medlemmar i Gefle Studentkår ges möjligheten att rösta på den lista de tror kommer göra det bästa jobbet – precis som när vi röstar fram en ny regering i Sverige. De listorna med flest röster får flest mandat i fullmäktige.

Det här är den perfekta chansen för dig att engagera dig ideellt, skaffa dig erfarenhet och påverka den enda studentkåren vi har här vid Högskolan i Gävle – Gefle Studentkår. Så vad väntar du på? Prata ihop er och skapa listor!